,

De stad van… Salaheddine Kaddoury

Vr 19 mei. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Salaheddine Kaddoury (24) vertelt over zijn Den Bosch. Hij heeft als jongerenambassadeur hij gelijkheid in zijn portefeuille

Door Suzie van Dijk

Salaheddine Kaddoury werd van school gestuurd en zat vast in verband met een straatroof. Hij werd vrijgesproken en gooide het roer om.,,Ik was een ettertje”, zegt de 24-jarige Bosschenaar. ,,Toen ik op een dag langs de begraafplaats in Orthen reed, vroeg ik me af: wat als ik daar lig, wat laat ik dan achter? Zal mijn moeder trots op mij zijn? Ik kwam tot de conclusie dat ik niets had bereikt. Toen heb ik mezelf een tijdje teruggetrokken, om na te denken. Ik werd jongerenambassadeur en werk nu in de beveiliging, mijn diploma heb ik bijna binnen. Het vrijwilligerswerk als ambassadeur vind ik belangrijk; je breidt je netwerk uit en doet zo veel kennis op. Dat is onbetaalbaar.”

Mooiste herinnering

,,Tien jaar geleden kwamen we met een hele groep jongeren samen op het vogelnest bij de IJzeren Vrouw. Dan gingen we rappen en voetballen. Het was een heel gemengde groep jongens en meisjes, qua leeftijd en afkomst. Dat wil ik in heel Den Bosch bereiken, dat mensen elkaar vinden. Discriminatie komt van twee kanten, vaak zonder dat mensen dat doorhebben. We moeten begrip hebben voor elkaar, daarom ben ik ambassadeur. Ongeacht je huidskleur of geaardheid, er liggen kansen voor je en die moet je grijpen. Tegenslagen heeft iedereen, als je valt, moet je gewoon weer opstaan. Dat wil ik overbrengen aan jongeren.”

Lees verder op de website van het Brabants Dagblad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.