Join us van start!

In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich eenzaam. Join us helpt jongeren contact te maken met leeftijdsgenoten.

Online hulp voor jongeren die zich alleen voelen 

De coronacrisis zorgt ervoor dat jongeren zich eenzamer voelen. Dit is vooral zorgwekkend voor jongeren die zich voor de crisis al eenzaam voelden. Door de crisis zie je dat deze jongeren zich nog meer afzonderen. Ze maken bijvoorbeeld geen contact met anderen en zijn geneigd hun bed niet uit te komen. Juist voor hen is het belangrijk dat ze hulp krijgen, dat ze weer ergens naar uit kunnen kijken. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden! 

In ’s-Hertogenbosch is gestart met twee groepen: 12-18 jaar en 18-25 jaar. Vanwege de coronacrisis starten de groepen met online bijeenkomsten. Jongeren kunnen meedoen met online bijeenkomsten, samen gamen of een-op-een appen met een jongerenwerker.

Join us helpt jongeren sociaal sterker te worden

Zodra de situatie het toelaat zullen de bijeenkomsten weer ‘offline’ plaatsvinden. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun denkbeeld. 

Join us samengevat

  • Jongeren 12-18 & 18-25 jaar
  • 2-wekelijkse bijeenkomsten in jongerencentra in ‘s-Hertogenbosch
  • Begeleiding door professionals
  • GEEN zorgindicatie nodig
  • Deelname is gratis & vrijblijvend

Kom erbij. Join us!

Nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. 

Join us is actief op 16 locaties in Nederland, waaronder grote steden als Tilburg, Roosendaal, Eindhoven en Rotterdam.