“Als ik ergens mee zit of ik heb een probleem, dan ga ik liever naar jongerenwerkers toe. Ik heb een goede band met ze en kan altijd bij ze terecht. Ik weet dat ik ze voor de volle 100% kan vertrouwen.”
Leerling Bossche Vakschool

Schooljongerenwerk PowerUp073

Onze schooljongerenwerkers zijn in en tussen de pauzes door aanwezig op de scholen binnen het voortgezet onderwijs en zijn er voor alle leerlingen. We leggen contacten, organiseren activiteiten (al dan niet samen met leerlingen), signaleren, bemiddelen, ondersteunen, begeleiden en weten wat er leeft onder jongeren. Hierdoor kunnen we inspelen op de behoeften van onze leerlingen. We zijn een sparringpartner voor docenten en het schoolbestuur.

De (school)jongerenwerkers van PowerUp073 zijn naast school ook te vinden in één van de vier jongerencentra in de gemeente ‘s-Hertogenbosch en verbinden de leefwerelden school en vrije tijd met elkaar. PowerUp073 is daar waar de jongeren zijn en gelooft in de eigen kracht van jongeren.

Een vraag stellen, zorgen uiten of gewoon ergens over praten? Leerlingen op het voortgezet onderwijs kunnen onze schooljongerenwerker persoonlijk aanspreken of ze een DM sturen via social media.

Nieuws

Contact

Nathalie Cosentino

Nathalie Cosentino

Coördinator Schooljongerenwerk