,

PowerUp073 zet in op Positieve Gezondheid

Op 11 juni jl. heeft de derde PowerUp073 Meeting van 2019 plaatsgevonden op een wel heel bijzondere locatie: Isabelle Kazerne in Vught. De vier teams van PowerUp073 zijn gastvrij onthaald bij Club Boks, waar het werken aan weerbaarheid, discipline en gezonde lifestyle een dagelijkse bezigheid is. Niet geheel toevallig, aangezien het thema van de meeting ‘Positieve Gezondheid’ was, één van de hoofddoelstellingen van het preventief jongerenwerk.

Wat is je kracht?

De middag stond in het teken van elkaar beter leren kennen aan de hand van de HAND en VUIS methodiek. Vragen die de revue passeerden waren onder andere ‘Wat is je drijfveer?’, ‘Waar ben je groot/klein in?’ en ‘Wat is jouw kracht/jouw ding?’. De kennismaking heeft ervoor gezorgd dat elkaars meerwaarde als werkers van de verschillende teams opnieuw benadrukt werd in een ontspannen setting.

Teamleden van PowerUp073 bevragen elkaars drijfveren bij Club Boks.

Escape room Positieve Gezondheid

Een deel van het programma werd verzorgd door Carla en Yvon van GDD Hart voor Brabant. De PowerUp073 teams werden in een escape room gezet en konden alleen losbreken door samen te puzzelen aan vragen rondom positieve gezondheid (het ‘spinnenweb’ model met vijf domeinen). Ook partners van de gemeente ontbraken niet. Wijkmanager Paul Hilgers en beleidsmedewerker Bianka Smeets die positieve gezondheid vanuit hun positie hoog in het vaandel hebben, waren te gast en hebben belangrijke, inhoudelijk input geleverd tijdens de meeting.

Positieve gezondheid als geheel

Als met al een inspirerende sessie waarbij de teams nader tot elkaar zijn gekomen en het belang van een totale benadering van (positieve) gezondheid nogmaals werd ingezien. Want naast fysieke gezondheid, is de mentale weerbaarheid van jongeren minstens even belangrijk om op in te zetten.