Dropzone: voor als je het niet weet voor als je iets kwijt wil voor als je ergens mee zit

Dropzone zoekt vrijwilligers die helpen jongeren een veilige plek te bieden waar ze hun zorgen of vragen kunnen ‘droppen’.

Dropzone is een spreekuur voor jongeren van 12 t/m 23 jaar, die al dan niet anoniem, met hun vragen, klachten of problemen bij iemand terecht kunnen.

Bij Dropzone bieden we jongeren die daar behoefte aan hebben een luisterend oor en adviseren hoe het best te handelen in een bepaalde situatie. Soms is dat leiden naar de juiste hulp, zodat de jongere niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

De thema’s kunnen uiteenlopend zijn: eenzaamheid, pesten, eetproblemen, schulden, zorgen om iemand, mantelzorg, schoolprestaties, scheiding ouders, huiselijk geweld, gezondheid, gender/ diversiteit/ lhbtiq+, relaties, etc.

Dropzone wordt gedraaid  door getrainde vrijwilligers die zonder oordeel weten te luisteren. Zij hebben niet overal een antwoord op, maar kunnen meedenken in een passende vervolgstap voor de jongere.

Voor wie?

Jongeren 12 – 23 jaar in ‘s-Hertogenbosch die, al dan niet anoniem, met hun vragen/ klachten/ problemen bij een getrainde vrijwilliger terecht kunnen voor een luisterend oor of advies

Waar en wanneer?

Dropzone on tour gaat langs bij verschillende VO-scholen. Wil je dat we ook langskomen bij jouw school? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Nieuws

Vragen? Mail ons!

Partners

DROPZONE is een initiatief van Bossche partners Humanitas, GGD Hart voor Brabant, Farent Sociaal Werk, Ypse en PowerUp073.