, , ,

Luisterend oor voor jongeren in coronatijd: ‘het is broodnodig’

Een jaar na het uitbreken van de coronacrisis is duidelijk geworden dat het met de mentale gezondheid van jongeren slecht gesteld is. Het wegvallen van sociale contacten en toenemende eenzaamheid begint de groep op te breken. Met ‘Dropzone‘ probeert PowerUp073 hen een luisterend oor te bieden. ‘Alles is bespreekbaar’.

Met het heropenen van het voortgezet- en beroepsonderwijs gloort er voor jongeren weer wat sociaal contact, maar de coronacrisis heeft zijn sporen al achtergelaten. Door het hele land ervaren jongeren meer eenzaamheid en depressieve gedachten. 

“Jongeren kunnen hun eigen identiteit niet ontwikkelen en dat schuurt enorm.”
Dries Janssen, jeugdarts bij de GGD

Om die jongeren in Den Bosch een luisterend oor te bieden en eventueel verder te helpen, is PowerUp073 samen met Humanitas en Farent gestart met het organiseren van inloopuren voor jongeren in het jongerencentrum Zuid/Oost. In het pand is een gesprekstafel, een fitness, een bioscoop en zelfs een muziekstudio staat klaar om gebruikt te worden.

Signalen uit de zorg

Nathalie Cosentino, jongerenwerker bij PowerUp073 startte met Dropzone, omdat ze meer en meer signalen krijgt dat jongeren ‘vastlopen’: “Professionals geven aan dat jongeren dit nodig hebben en nergens naartoe kunnen met hun problemen, of die nu door corona komen of niet. Daar proberen wij nu iets aan te doen.”

Lees het volledige artikel op DTV Nieuws >>>