Geld moet rollen: Hoe vind ik een bijbaan? Ik heb een betalingsachterstand; wat nu? Waar moet ik op letten als ik 18 ben? Hoe kan ik een studentenlening aanvragen?

Het omgaan met geld is niet altijd even makkelijk. Er verandert namelijk veel vanaf het moment dat je 18 jaar wordt.

Met het project “Geld moet rollen” willen we je bewust maken van geldzaken. Hoe zorg je dat je niet in de problemen komt en wat zijn handige weetjes om genoeg geld te kunnen laten rollen met je vrienden.

We geven leraren en mentoren tips, zodat zij je situatie beter kunnen begrijpen en je de juiste richting kunnen wijzen. Ook geven we jou en je ouder(s) voorlichting over geldzaken.

Kom je er met je ouder(s) of mentor niet uit, neem dan contact met ons op!

Webinar ‘Issie goed met geld’

De Schuldenescape

Voor wie?

Geld moet rollen is er voor alle jongeren uit Den Bosch die op het MBO studeren en voor ouders, leerkrachten en mentoren.

Leerling
Heb jij vragen over geld? Stel ze aan ons. Wij geven antwoord op je vraag of vertellen je waar je geholpen kan worden!

Docent
Wil je graag een keer sparren over het onderwerp om te kijken wat jij kan doen voor leerlingen rondom hun geldzaken? Wij verzorgen kosteloze gastlessen over dit thema! Ook kun je bij ons terecht met vragen over veel voorkomende (geld)problemen bij jongeren.

Samen met het jongerenwerk van PowerUp073 heeft Farent de Schuldenescape ontwikkeld. De Schuldenescape is een methodiek gericht op bewustwording van jongeren over geldzaken en schulden. Wij kunnen een eenmalige escaperoom verzorgen op locatie of een (in company) training aanbieden zodat jij en je collega’s zelf aan de slag kunnen met de Escapekoffers. Meer informatie hierover vind je hier.

Vragen die we vaak krijgen

  • Hoe vind ik een bijbaan?
  • Hoe kies ik een zorgverzekering?
  • Hoe zit het met de toeslagen?
  • Hoe zit het met DUO?
  • Ik wil op mijzelf gaan wonen, wat moet ik regelen?
  • Hoe kom ik maandelijks rond met mijn inkomen?
  • Ik heb een betalingsachterstand, hoe pak ik het aan?
  • Ik heb een boete binnen gekregen, maar kan deze niet betalen en nu?

Handige informatie

John

John

06-51 86 66 16