SKEER Festival: talentontwikkeling op z’n best

SKEER is een gratis festival voor alle jeugd en staat in het teken van talentontwikkeling en gelijke kansen. Dit jaar werd SKEER op zondag 25 september 2022 georganiseerd met Huis73, Dukebox, Vanzelfsprekend JMZ, ‘S-PORT en het kinderwerk van Farent. Met SKEER stonden we midden op de Markt in ‘s-Hertogenbosch en maakten er één groot feest van, met uiteenlopende activiteiten en bezoekers jong en oud!

SKEER Festival brengt jongeren – ongeachter achtergrond, financiën, kleur, etc. – samen om een mooie dag te beleven. Voor jeugd die het niet zo breed heeft, maar ook voor alle andere jongeren, ouders en grootouders.

Jongeren bepalen mee

Jongeren zijn vanaf het allerbegin nauw betrokken geweest bij de invulling van het programma. Bij het kiezen van de artiesten, als vrijwilligers, het opdoen van ideeën en het samenstellen met een uitgebreid VIP-programma.

Tijdens en voor het festival stond talentontwikkeling centraal. Zo hebben jongeren hun skills kunnen laten zien op de mainstage en yourstage. Ongeveer 20 jongeren hebben in aanloop naar SKEER workshops gevolgd van o.a. Anne van Damme (singer songwriter) en de bekende Smerrig Diskjochies Nick en Jordan (van Smerrig Festival) om klaargestoomd te worden voor de grote dag.

Grote opkomst

De opening van het festival werd gedaan door wethouder Kahya. Ongeveer 2500 bezoekers zijn langs geweest om mee te deinen op de muziek van/voor jongeren, optredens te zien of mee te doen aan activiteiten. Na het festival kregen we allerlei mooie berichten van jongeren die of een bijdrage hadden geleverd of SKEER hadden bezocht.

Behoefte onder jongeren

Vanuit de doelgroep jongeren was er vanaf de start met de voorbereidingen veel interesse voor SKEER. Zelfs enkele dagen voor het festival hebben jongeren zich gemeld om op te treden. Ook was er veel aandacht voor de winactie Gouden VIP Ticket. We merken dat SKEER Festival een behoefte vervult en dat jongeren naar het moment toeleven dat ze op het podium mogen staan of eens een keer naar een ‘echt’ festival kunnen gaan zonder de hoge kosten. De vragen over een nieuwe datum voor volgend jaar stromen al binnen.

Zie de afbeeldingen en de teaser voor een sfeerimpressie van de middag!