,

Jong en zorgen voor een ander?

Sinds kort zijn er bij Vanzelfsprekend?!, inloopavonden om jonge mantelzorgers (JMZ’ers) een luisterend oor te bieden, te ondersteunen bij (hulp)vragen en praktische informatie te geven.

De inloopavonden van Vanzelfsprekend?! zijn net als de chill-avonden een reguliere activiteit van het platform voor jonge (ex)mantelzorgers uit Den Bosch.

Wat maakt iemand JMZ’er?

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een gezinslid die hulp nodig heeft. Dit kan een ouder, broer of zus zijn. Dit kan liggen aan een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychische aandoening of een verslaving. Deze jongeren zijn vaak onzichtbaar en worden niet altijd herkend als mantelzorgers. Mantelzorgen is namelijk niet alleen het zorgen voor een ander in de vorm van praktische en emotionele steun, maar ook zorgen maken om iemand. En in het geval van jonge mantelzorgers soms ook zorg missen doordat de zorg voor een ouder of zijn/haar broer of zus meer aandacht vraagt.

Kenmerkend voor een grote groep jonge mantelzorgers is dat de taken en verantwoordelijkheden die zij hebben eigenlijk niet passen bij hun leeftijd en ontwikkeling.

Wanneer?

De inloopavonden van Vanzelfsprekend?! vinden elke vierde maandag van de maand om 19:00 uur plaats bij Hinthamereinde 59 en zijn voor iedereen vrij te bezoeken.

Ben je zelf een jonge mantelzorger of ken je iemand die dat is? Vanzelfsprekend?! is er voor iedereen die vragen heeft over de zorg voor of om een ander.

Over Vanzelfsprekend?!

Vanzelfsprekend?! is het platform door en voor jonge (ex-)mantelzorgers uit Den Bosch. Het platform is opgezet door en met JMZ’ers (jonge mantelzorgers) en werkt nauw samen met het Steunpunt Mantelzorg, Humanitas en andere belangrijke partijen in Den Bosch.

Meer informatie?

Check www.vanzelfsprekendjmz.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *