,

Voorbereidingsdag voor brugklassers: boeken kaften, gezond eten en boxzen

Door Maartje Spieksma van het Brabanst Dagblad

DEN BOSCH – Boeken kaften, hoe moet dat eigenlijk? Wat doe je op je brood als je gezond wilt eten? En hoe ga je om met de spanning van een nieuwe school en klasgenoten? Aanstaande brugklassers in Den Bosch West weten er sinds vrijdag alles van.

,,Je zorgt dat de rol papier links van je ligt, en dat tussen de rand van het boek en het papier ongeveer één hand past”, legt Latifa Ndikumana, kinderwerker bij Farent, uit. De zes jongens aan tafel doen haar na. Geen van allen hebben ze ooit een boek gekaft. En dus is het maar goed dat de aanstaande brugklassers van Den Bosch West vandaag leren hoe dat moet. Iedereen van boven de twaalf weet immers wat voor een crime dat kan zijn.

Jongerenwerkorganisatie PowerUp073 verzorgde vrijdag een middag vol workshops op BBS Kruiskamp Zuid voor aankomende brugklassers, zodat ze maandag ultiem voorbereid aan hun nieuwe school beginnen.

Rekjes voor zware boekentassen

De middag begint met bemoedigende woorden van jongeren die… Lees het volledige artikel op de website van het Brabants Dagblad >>>

Jongerenwerker Jürgen Cools trapt de middag af door jongeren te bevragen over hun ‘brugklas-ervaring’. In het midden van het publiek zit wethouder Ufuk Kahya van o.a. talentontwikkeling en gelijke kansen.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *