250 Rozen vergeven in een week tijd!

Na ruim een week zijn alle 250 rozen van de PowerUp073 Rozenactie voor Valentijnsdag vergeven. Al twee jaar op een rij kunnen jongeren een persoonlijke boodschap met een roos sturen aan iemand die ze dierbaar is. Tientallen jongeren uit ’s-Hertogenbosch hebben dit jaar opnieuw meegedaan aan de actie. Op 14 februari vinden de berichten en rozen hun weg naar die speciale personen op de Bossche Vakschool, Yuverta vmbo, De Rijzert, het Dieze College of Van Maerlant.

Van liefdesverklaring tot waardering

Jongerenwerkers Lies van Lokven en Bob Heemskerk staan aan het roer van de Rozenactie. “Het is zo mooi om te zien hoe verschillend de berichten zijn. We hebben jongeren die hun anonieme liefde verklaren. Jongeren die hun beste vriend/vriendin of zus in het zonnetje zetten. Zelfs jongeren die hun waardering uitspreken voor docenten,” zegt Van Lokven. De schooljongerenwerkers van PowerUp073 die actief zijn op de genoemde scholen zorgen er hoogstpersoonlijk voor dat de rozen uitgereikt worden op Valentijnsdag.

School als vindplek

Na het succes van de pilot bij de Bossche Vakschool, is sinds januari 2022 het schooljongerenwerk uitgebreid naar nog meer VO-scholen in ’s-Hertogenbosch. Voor de jongerenwerkers van PowerUp073 zijn scholen, net als de wijken, één van de belangrijke vindplekken van de doelgroep. Voor jongeren is het fijn om de bekende gezichten uit het jongerencentrum en de wijk, terug te zien op school. De inzet van schooljongerenwerkers is een interventie die is opgestart door Gelijke Kansen ’s-Hertogenbosch. Een programma waar wethouder Ufuk Kâhya zich hard voor maakt.