Van ethisch hacken tot leerbewerking:
Bossche TalentWeek daagt jongeren uit om hun passie te ontdekken!

In de kerstvakantie organiseren Avans Hogeschool Social Work en jongerenwerkorganisatie PowerUp073 voor de 4e keer, met liefdevolle medewerking van veel vakidioten, opnieuw de Bossche TalentWeek.
Dit inspirerend, divers en meerdaags programma is voor leerlingen van middelbare scholen in s-Hertogenbosch en gericht op talentontwikkeling en sociale inclusie. De Bossche TalentWeek vindt plaats op 28-29 december 2022 en 3 t/m 5 januari 2023.

“We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om weer een vet programma neer te zetten. We hebben echt van alles. Denk aan acrobatiek en fotografie, maar ook aan workshops over techniek en theater. Jongeren worden bijvoorbeeld meegenomen in de beginselen van ethisch hacken en hoe je met Virtual Reality machines kunt repareren. Ook hebben we een workshop over het opzetten van je eigen onderneming. Eigenlijk te veel om op te noemen,” vertelt Nathalie Cosentino van PowerUp073.

Jongeren tussen de 12 en 19 jaar die het fijn vinden om nieuwe mensen te leren kennen en bijzondere dingen uit te proberen kunnen dus hun hart ophalen. Ook voor jonge nieuwkomers van de Internationale Schakelklas (ISK) biedt de Bossche TalentWeek een goed moment om hun talenten te ontdekken en andere jongeren te ontmoeten. Met de Bossche TalentWeek werken de partners en vrijwilligers samen aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het netwerk van jongeren.

‘Wat-kan-wel’-samenwerking met gedeeld gemeenschapsgevoel

Nathalie Cosentino en Femke Gijsbers van Avans Hogeschool hebben samen met een drietal jonge sociaal werkers: Ebru Güllüoglu, Sara van Schooneveld en Ilse Pasnagel de handen ineengeslagen om de Bossche TalentWeek tot een succes te maken. De Bossche TalentWeek wordt ook gedragen door enthousiaste directies van het Van Maerlant, de Bossche Vakschool, het St. Janslyceum, Yuverta vmbo en de Internationale Schakelklas. Algemeen directeur Fleur Cerini stelt het gloednieuwe gebouw van het Van Maerlant ter beschikking.

Aanmelden voor de Bossche TalentWeek nog mogelijk

Leuk om te melden is dat er nog plek is voor jongeren die zin hebben om deel te nemen. Aanmelden kan o.a. via deze link of een mailtje naar debosschetalentschool@gmail.com.

Handen uit de mouwen?

Op dit moment is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die willen bijdragen aan de Bossche TalentWeek. Lijkt het je leuk om met en voor jongeren aan de slag te gaan? Neem in dat geval contact op via het mailadres hierboven om de opties te bespreken.