Koningin Máxima op bezoek bij kinderen en jongeren van De Hambaken

Wat een bijzondere dag was het gisteren voor de bewoners van De Hambaken! Hare Majesteit Koningin Máxima heeft op uitnodiging van wethouder Ufuk Kahya een werkbezoek gebracht aan de verschillende projecten van de Gelijke Kansen Community ’s-Hertogenbosch, waaronder het jongerenwerk PowerUp073. Ze was duidelijk onder de indruk van de betrokkenheid en passie, en sprak herhaaldelijk haar waardering uit voor de ‘Bossche manier’.

Sportdemo van jongeren op het Gelijke Kansen plein

Op het Gelijke Kansen plein gaven een groep jongeren een inkijkje in hoe we in ’s-Hertogenbosch werken aan talentontwikkeling en jongerenparticipatie om kansengelijkheid te vergroten. De jongeren, afkomstig uit De Hambaken en leerlingen van de Bossche Vakschool, hebben twee demo’s gegeven aan de Koningin onder begeleiding van onze buurtsportwerker Sjoerd Peeters en zijn stagiaire Job.

Een ervaring om nooit te vergeten

Hare Majesteit was erg geïnteresseerd in de Bossche participatieaanpak van het jongerenwerk, zoals Citytrainer voortkomend uit de methodiek “It’s up to youth” wat in samenwerking met PowerUp073 is ontwikkeld. Voor de jongeren die deelnamen aan de middag was het een ervaring om nooit te vergeten. Tot een uur voor het bezoek wisten zij alleen dat er een ‘hoog iemand uit Den Haag’ langs zou komen. Hun spanning was voelbaar en sloeg al snel om in groot enthousiasme toen Koningin Máxima aan kwam lopen. Twee van hen mocht de Koningin vragen stellen en op haar beurt stelde Hare Majesteit wedervragen om de jongeren te leren kennen.

Stilstaan bij Gelijke Kansen

Wij danken de Koningin voor haar bezoek en de aandacht die ze schenkt aan het thema Gelijke Kansen voor iedereen. Op deze manier ontstaat er hopelijk nog meer bewustwording dat niet ieder kind vanzelfsprekend een goede start heeft. We zijn ook ontzettend blij met de erkenning en waardering voor ons werk. De inspanningen die we met alle partijen gezamenlijk leveren in De Hambaken en omgeving werpt iedere dag zijn vruchten af. We zijn trots op alle betrokken inwoners en blijven inzetten op positieve veranderingen en talentontwikkeling.