Geslaagd openingsfeest jongerencentrum Zuid-Oost

Afgelopen woensdag 23 mei 2018 was het feest in ‘s-Hertogenbosch Zuid-Oost. Op de opening van het nieuwe jongerencentrum, kwamen bekende youtubers als Randy en Rarko, Los Barrenderos van Touzani FC langs. Na een VIP tour voor diverse partners binnen de stad, werd de letterlijke aftrap gegeven door een doelpunt. De meet & greet met Rarko, de act van rapper Max en een brassband waren enkele van de hoogtepunten van de dag. Daarnaast trok de workshop boksen, gegeven door werkers van PowerUp073, veel bekijks. De opening werd naast buurtbewoners, bezocht door ruim 200 Bossche jongeren.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Jongeren hebben met het jongerenwijkteam Zuid-Oost van PowerUp073 maanden lang naar de opening toegewerkt. Er is schoongemaakt, opgeknapt, geverft, gezaagd, gehamerd en opgehangen. Ook tijdens de opening waren de jongeren betrokken en hebben zij het team bijgestaan als vrijwilliger.

Doel van het jongerencentrum Zuid-Oost

Het oude schoolgebouw aan de Gestelseweg 2C doet vanaf nu dienst als uitvalsbasis voor jongeren uit de wijk. Het centrum is van alle gemakken voorzien. Zo is er onder andere een lounge, een fitness ruimte, bioscoop én studio gerealiseerd; allemaal voor en door jongeren. Ook is er gedacht aan persoonlijke ondersteuning; jongeren met vragen kunnen vrijuit praten met de jeugdpreventiewerker van het team in een speciaal daarvoor ingerichte spreekkamer.

Wat valt er te doen?

Het jongerencentrum Zuid-Oost heeft regelmatig activiteiten voor jongeren van 12-23 jaar. Deze worden gegeven door jongerenwerkers en sportwerkers van jongerenwijkteam Zuid-Oost. Hiernaast een voorlopig overzicht van wat er zoal te doen is. De activiteiten zullen de komende tijd verder uitgebreid worden. Focus ligt ook op wat jongeren zélf willen doen en welke activiteiten ze kunnen helpen mee op te zetten.

Jongerenwijkteam Zuid-Oost

Wil je meer weten over het jongerenwijkteam Zuid-Oost of over het jongerencentrum. Kom een keer langs of bel/mail het team! Ook partnerorganisaties die de opening hebben gemist, zijn van harte welkom om een afspraak te maken voor een rondleiding in het gebouw.

Activiteiten JC Zuid-Oost

Een greep uit de foto’s van de opening op 23 mei 2018
Door Olaf Smit