Jong & Je Wil Wat te gast bij PowerUp073

Recent is jongerencommunicatiebureau Jong & Je Wil Wat te gast geweest bij Jongerencentrum 4West in ‘s-Hertogenbosch, de uitvalsbasis van team West van PowerUp073. Het bureau ontwikkelt een bordspel voor (risico)jeugd in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en is hierover in gesprek gegaan met Bossche jongeren.

Oordeelvrij kijken naar je toekomst

‘The Sky Is The Limit’ heet het bordspel dat bedoeld is voor kinderen en jongeren. He doel ervan is om jonge deelnemers spelenderwijs en oordeelvrij te leren hoe ze een toekomst voor zichzelf kunnen vormen. Ook de mogelijke gevolgen van keuzes voor de criminaliteit worden inzichtelijk gemaakt tijdens het spel.

Testronde door de jongeren

The Sky Is The Limit is nog volop in ontwikkeling en heeft verfijning nodig. Gezien de brede kennis die er is over de doelgroep jongeren en/of risicojeugd, is Jong & Je Wil Wat de samenwerking aangegaan met PowerUp073. Onder begeleiding van JPP jeugdpreventiewerker Michelle de Jong en vijf jongeren is het spel getest. Er is door zowel de professionals van PowerUp073 als de jongeren gekeken of het spel geschikt is voor de doelgroep. Ook heeft iedereen mogelijke kansen en verbeterpunten doorgegeven aan het communicatiebureau.

De samenwerking tussen Jong & Je Wil Wat en PowerUp073

De kracht van de samenwerking zit volgens het bureau in de aanpak van PowerUp073 om jongeren te betrekken en te motiveren om mee te doen. De JPP jeugdpreventiewerker heeft de rol als spelbegeleider op zich genomen om een fijne, eerste kennismaking te bevorderen. Een van onze jongerenwerkers is aangehaakt om het geheel soepel te laten verlopen en eventuele signalen tot zorgen vroegtijdig op te vangen.

Het smaakt naar meer…

Voor de professionals van Jong & Je Wil Wat is het een inspirerende kennismaking geweest met de werkers en de deelnemende jongeren. De eerste stap is gezet voor een vruchtbare samenwerking waarbij beide partijen elkaar kunnen versterken door de eigen kennis met elkaar te delen, nu en in de toekomst.

Geïnteresseerd in een samenwerking met PowerUp073? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *