Kom 13 oktober naar de Veiligheidsdag!

Wat doe je bij een ernstig ongeluk? Hoe arresteert de politie een verdachte met een vuurwapen? Wat doet de Reddingsbrigade? Wat kan je zelf doen aan de veiligheid in je omgeving? Allemaal vragen waar je een antwoord op kan krijgen op de Veiligheidsdag.

Zo’n 50 organisaties, waaronder PowerUp073, zorgen voor een informatieve en een spectaculaire dag! De Veiligheidsdag is zondag 13 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Alle activiteiten zijn in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

Je kan kijken of meedoen. Op verschillende plekken staan spannende activiteiten. Zo is er een rij- en kantelsimulator. Daar kan je in ervaren hoe het is als je auto die 180 graden om de lengteas draait. Oftewel: de auto op zijn kop. Er zijn demonstraties van de Reddingsbrigade in de Dommel. En er komt een Sherman-tank die gebruikt is in de Tweede Wereldoorlog bij de bevrijding van ’s-Hertogenbosch. In de bijlagen zie je de plattegrond en het programma van de demonstraties.

Er valt wat te winnen!

Wil je een kijkje achter de schermen tijdens carnaval bij de veiligheidsdiensten? Of meelopen met handhavers van de gemeente? Of wil je met de klas Risk Factory bezoeken? Dat zijn prijzen die je kan winnen als je meedoet met de stempelroute.

Op 5 plekken krijg je een vraag die te maken heeft met veiligheid. Weet je het goede antwoord, dan krijg je een stempel. De volle stempelkaar kan je inleven op het Stadhuis (ingang Markt). Hiermee maak je kans op een van de leuke prijzen!

Kijk op de plattegrond waar de stempelpunten staan en waar je je volle kaart kan inleveren. De stempelkaarten zijn uitgedeeld op verschillende scholen in ’s-Hertogenbosch. Op de Veiligheidsdag zelf kan je ze krijgen bij een van de stempelpunten.

Kijk voor alle informatie op www.denbosch.nl/veiligheidsdag