Leerlingen dakloos voor een dag

Verkleumd zaten ze naast elkaar op een houten pallet, stukje vloerkleed en karton achter hun rug. De studenten van C.S.V. Ichthus hadden hun opdracht bijna achter de rug: een avond als dakloze door de binnenstad van ’s-Hertogenbosch zwerven en zes opdrachten vervullen.

“Bizar. Heel heftig als je dat dag in, dag uit meemaakt. Ik denk dat ik voortaan wel anders naar dakloze mensen kijk.”

Zo’n twintig leden van C.S.V. Ichthus hadden zich opgegeven voor Ichthus Interaction, een avond ’s-Hertogenbosch dienen. Samen met Mooi zo Goed zo was een programma samengesteld. Een groep ging naar de Kledingbank om kleren en speelgoed te sorteren. De tweede groep vertrok naar het magazijn van de Gefeliciflapstaartbox aan de Poeldonkweg en de grootste groep meldde zich bij Jan de Rond (Mooi zo Goed zo) en Arjan (Stadswandeling De Verscholen Stad) bij de waterput op de Markt in Den Bosch voor een mystery adventure.

Tien studenten (7 meiden en 3 jongens) lieten zich door Jan de Rond dakloos maken. Voordat hij uitlegde wat de groep studenten ging doen nam hij ze alles af behalve hun schoenen, kleren en bril. Als opdracht gaf hij mee: zoek en verzamel water, voedsel, slaapspullen, geld, toiletpapier en brandstof. Spullen die je als dakloze nodig hebt om de dag en nacht door te komen. Haaksema’s groepje scharrelde alles bij elkaar behalve geld. “We vonden een aansteker en wat hout, een krant en stuk karton om op te liggen. We hebben gezocht naar bierflesjes om in te leveren voor geld, maar niet gevonden.”
Lees het artikel verder op de website van Mooi zo Goed zo.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.