Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch voelt 8% van de jongeren zich elke dag alleen. Dat zijn zo’n 200.000 jongeren in Nederland. Deze jongeren vinden het lastig om anderen jongeren te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Join Us 18-25 is al een tijdje actief, sinds kort is er ook groep voor 12-18 jarigen in gemeente ’s-Hertogenbosch.   

Sociaal sterker worden

Join Us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In ’s-Hertogenbosch zijn twee groepen voor jongeren tussen 18 en 25 jaar. In juni start een groep voor 12 tot 18 jarigen. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar in het jongerencentrum aan de Gestelseweg. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Lola-Kay vertelt over haar deelname aan Join Us. ‘Ik had het gevoel dat niemand me leuk vond en dat ik niet goed genoeg was. Ik heb toen op internet gezocht of er iets bestond waar je vrienden kon maken ofzo. Zo kwam ik bij Join Us.’ Inmiddels is Lola-Kay uitgestroomd en blikt ze terug. ‘Bij Join Us kun je altijd jezelf zijn en je kunt er ook een stuk zelfverzekerder van worden. Ik merkte bij Join Us dat ik wél goed genoeg was en kan nu op andere plekken ook beter laten zien wie ik ben.’

Kom erbij, Join Us!

Ben je nieuwsgierig naar Join Us of ken je iemand waar Join Us erg bij zou passen? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join Us is ook actief in gemeentes als Amsterdam, Twenterand, Dordrecht, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. In gemeente ’s-Hertogenbosch werkt Join Us samen met PouwerUP073 en Farent. De eerste bijeenkomst vindt plaats in juni bij jongerencentrum Zuidoost aan de Gestelseweg.