“Crypto biedt een weg naar contact. En dat is waar ons werk om draait; contact,” vertelt onze collega en jongerenwerker Murat Dogan in de editie Cryptocurrency & Jongeren van de themakrant van Schouders Eronder.

Wat Murat Dogan hier precies mee bedoelt, lees je in het artikel op de voorpagina van de themakrant cryptocurrency & Jongeren.

𝗧𝗵𝗲𝗺𝗮𝗸𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗖𝗿𝘆𝗽𝘁𝗼𝗰𝘂𝗿𝗿𝗲𝗻𝗰𝘆 & 𝗝𝗼𝗻𝗴𝗲𝗿𝗲𝗻

De cryptomarkt beleeft op dit moment een moeilijke periode, net als de traditionele financiële markten. Toch neemt de interesse in de handel in #crypto onder #jongeren niet af.
Investeren in crypto is hot en dat blijkt ook uit de cijfers. Onderzoek van de Rabobank en het Nibud laat zien dat maar liefst 27% van de jongeren in crypto handelt. Ook de Autoriteit Financiële Markten ziet een groeiende adoptie. Het zijn vooral jongeren die deze nieuwe financiële wereld verkennen. Jongeren die vaak weinig buffer hebben en wellicht gaan lenen om de cryptoboot niet te hoeven missen. We weten: verliezen van geleend geld kan leiden tot schuldproblematiek.

In maart publiceerde Schouders Eronder de themakrant ‘Cryptocurrency & Jongeren’. In deze themakrant komen onder andere onderzoekers Eva Van Reijmersdal en Carlijn Prins, beleidsadviseur Martijn van de Kerkhof, politicus Rob Hofland, crypto-expert Elroy Ryon Heisterkamp en jongerenwerkers Martin Sarov en Murat Dogan aan het woord.

Hoe komt het dat juist jongeren zo gevoelig zijn voor crypto? Wat moet je weten over crypto en waar vind je meer informatie? Hoe dun is de lijn tussen gokken, gamen en beleggen? Is er regulering? Zijn de alarmerende signalen wel terecht, of zitten er ook positieve kanten aan de opkomst van crypto? Dit en meer lees je in de themakrant!