, ,

Week van de Jonge Mantelzorger in 073

Van 4 tot en met 10 juni is de Week van de Jonge Mantelzorger, voor het eerst nu ook in Noord-Brabant. Vanzelfsprekend!?, het Bossche platform voor jonge mantelzorgers, werkt samen met twaalf Brabantse gemeentes voor er- en herkenning van een soms onzichtbare groep jongeren.

De Week van de Jonge Mantelzorger staat in het teken van de bewustwordingscampagne ‘Ik Zorg, Ik Zorg, Wat Jij Niet Ziet’. Via posters, ansichtkaarten, commercials, een website en Facebook pagina wordt aandacht gevraagd voor de ‘onzichtbaarheid’ van de groep jonge mantelzorgers in twaalf gemeentes.

In Den Bosch begint de Week van de Jonge Mantelzorger op 4 juni met een avondprogramma in RUW en De Muzerije. De Kick-Off biedt een afwisselend programma. Jonge mantelzorgers en hun naasten gaan met elkaar in gesprek, een panel gaat met het publiek ontdekken Wie Van De Drie de jonge mantelzorger is en er is een presentatie van het stripboek: Mantelzorgers Gestript, met bijbehorende expo. De Week sluit af met het eFFect Festival bij het Engelermeer op 9 en 10 juni.

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een hulpbehoevend gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn, met bijvoorbeeld een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische aandoening. Deze mantelzorgers worden vaak niet als zodanig herkend. Onderzoek wijst uit dat 1 op de 4 jongeren mantelzorger is.

Voor meer informatie: vanzelfsprekendjmz.nl

Bijeenkomst Jong en Mantelzorg

Op 6 juni vindt er voor jeugdprofessionals en vrijwilligers de bijeenkomst ‘Jong en Mantelzorg’ plaats. De bijeenkomst is een initiatief van PowerUp073 in samenwerking met Vanzelfsprekend, Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Divers. Opgeven kan nog via info@powerup073.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *