,

Eerste Talent Meeting bij De Poort

Op donderdag 17 mei organiseerde Powerup073 in samenwerking met Jongerencentrum De Poort de allereerste ’talent meeting’, een bijeenkomst voor kennisverdieping bij jeugdprofessionals en andere betrokkenen in het veld.

Over thema talentgericht werken met jongeren

De gastspreker van de middag was dr. Maike Kooijmans, lector Opvoeden voor de toekomst bij Fontys Hogeschool Pedagogiek. In een sfeervolle zaal van het jongerencentrum, heeft Kooijmans haar onderzoek naar en inzichten over talentgericht jongerenwerk gedeeld. Ruim 50 collega-professionals van verschillende organisaties waren aanwezig.

Casussen uit de praktijk

Dr. Maike Kooijmans verricht onderzoek naar opvoedwaarden en opvoeddilemma’s waar ouders en andere opvoeders mee te maken hebben. Tijdens haar onderzoek naar talentgericht werken met jongeren, is ze ook veel in gesprek geweest met Bossche jongerenwerkers en jeugd. Dit kwam terug in haar presentatie met voorbeelden uit de praktijk.

Dr. Maike Kooijmans | Foto: Olaf Smit

Intermezzo door jongere Babs Post

Jongere Babs Post, dichter en spoken word artist van Studio073 maakte met haar bijzondere voordracht ‘Tijd’ grote indruk op de gasten.

Partner in gesprek over kansen talentgericht werken

Na de lezing was er ruimte voor vragen vanuit het publiek. Als afsluiter hadden de deelnemers de gelegenheid om onder het genot van een drankje en hapjes van de Boschveld’Wereld’Keuken na te praten over talentgericht werken met jongeren.

Een greep uit de inzichten die werden opgedaan:

  • Vaker inzetten op ‘anders’ leren, zoals PiersonActief!
  • Meer aandacht voor Urban Movement in de stad
  • Jonge vluchtelingen tijdig in beeld
  • Spanningsveld preventie versus ‘de norm’ (afwijkend gedrag)
  • Techniek en sport als contact-middel
  • Meer gezamenlijk optrekken met partners die ook het belang van jongeren voorop hebben staan

Heb je deze Talent Meeting gemist? Niet getreurd! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of houd onze website, Twitter of Facebook in de gaten voor de volgende bijeenkomst.

*Ideeën voor een talent meeting of anderszins? We komen graag in contact

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *